Sarah Thoné

Over Sarah

Ik ben Sarah Thoné en werk als zelfstandig logopediste sinds juli 2008. In dat jaar ben ik afgestudeerd als master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen (KUL). In 2009 behaalde ik mijn diploma van de Opleiding Specialisatie Stottertherapie (CIOOS). Stotteren is iets dat me heel nauw aan het hart ligt. Vanaf september 2013 kon ik mijn grote droom verwezenlijken: een eigen praktijk aan huis.

Als logopediste vind ik het erg belangrijk om na een eerste onderzoek een goed en volledig behandelplan op te stellen en een heel nauw contact te onderhouden met vooral de ouders en de school. Ouderbegeleiding en/of ouderbetrokkenheid is dan ook mijn stokpaardje voor het welslagen van de therapie. Ook regelmatige bijscholing is voor mij essentieel aangezien ik graag op de hoogte blijf van nieuwe inzichten en behandelingsmethoden. Tenslotte probeer ik te zorgen voor een goede band met de cliënten, groot en klein, zodat ze zich thuis voelen in de praktijk.

Je kan bij Sarah terecht voor:

Klik voor meer uitleg.

Stotteren

Stotteren is een probleem met de vloeiendheid. De eenheid van het woord wordt hierbij doorbroken. Er treden dan herhalingen, verlengingen en blokkeringen op. Er kunnen daarnaast ook bijbewegingen ontstaan zoals ademhappen, woorden vermijden, ...

Ouderbegeleiding voor ouders van stotterende kinderen

Voor het welslagen van de stottertherapie loopt deze best samen met ouderbegeleiding. In de oudercursus komen zowel theoretische als praktische inzichten in stotteren aan bod. De combinatie van stottertherapie en ouderbegeleiding geeft het beste resultaat op lange termijn.

Lees- en spellingsproblemen

Problemen met het nauwkeurig en/of vlot lezen. Vaak komen deze problemen samen voor met spellingsproblemen maar dit is niet steeds het geval.

Articulatieproblemen

Problemen met het uitspreken van bepaalde klanken.

Taalproblemen

Problemen met het begrijpen van de Nederlandse taal en/of de taalproductie (woordenschat, zinsbouw, gebruik van meervouden, ...).

Oromyofunctionele problemen

Problemen met de juiste tongpositie in rust en tijdens het spreken en slikken in het kader van een orthodontische behandeling.

Logopedie Sarah Thoné Arendonk